VSO (Voet-, Schoen- en loopanalyse) Nieuwegein en Utrecht

Voet-, Schoen en loopanalyse, een netwerk bestaande uit gespecialiseerde fysiotherapeuten die zich richten op het analyseren van de voet en schoen en eventueel op maat gemaakte (sport)steunzolen kan vergaren. Onze praktijk is aangesloten bij het VSO-netwerk. 

Wat is VSO

Sommige klachten aan het bewegingsapparaat ontstaan en blijven tot stand door een afwijking van de stand van het lichaam of door een afwijking van het bewegingsgedrag. De VSO-fysiotherapeut analyseert het bewegingsgedrag van de voeten, benen en romp en bepaalt of er sprake is van een of meerdere afwijkingen. Aan de hand hiervan kan er schoen- en/of steunadvies gegeven worden of als het noodzakelijk is kan de VSO fysiotherapeut u doorverwijzen naar een andere discipline.

Bij het gebruik van de juiste schoenen die passen bij uw activiteiten verkleint de kans op blessures aanzienlijk. Een kleine afwijking kan er al voor zorgen dat u een serieuze klacht ontwikkeld of er een in stand houdt.

VSO-Consult

Bij een VSO-consult wordt er middels een drukplaat een analyse gemaakt van het looppatroon. De voornaamste gewrichten die betrokken zijn bij het lopen worden dynamisch getest. Dit gebeurd doormiddel van het vastleggen van sportspecifiek hardlopen en springen met een camera. Deze beelden kunnen dan in slow-motion teruggekeken worden zodat afwijkingen duidelijk zichtbaar worden. De VSO beelden zullen samen met u worden geanalyseerd en vervolgens gekoppeld worden aan gestelde doelen die in samenspraak met uw fysiotherapeut zijn gemaakt. Het is mogelijk dat er een indicatie is voor (sport)steunzolen. Deze (sport)steunzolen kunnen vervolgens volledig volgens VSO-maatstaven door ons worden ontworpen en vervaardigd.

Wanneer komt u in aanmerking voor een voet-, schoen en loopanalyse?

  • Indien uw klachten gerelateerd zijn aan hardlopen of loop-gerelateerd sporten;
  • U uw sportprestaties wilt optimaliseren;
  • Indien u twijfels hebt over het gebruik van uw schoeisel tijdens sporten;
  • Wanneer u al (sport)steunzolen heeft en deze wilt vervangen.

 

Contact

Bent u benieuwd of wij middels VSO uw klachten kunnen verhelpen? Of heeft u vragen over deze vorm van therapie? Neem dan gerust contact op via ons mailadres info@mymedicalcentre.nl, onze praktijktelefoon op 030-6040665 of via onze My Medical-Whatsapp op 06-24846020.

Meld u aan voor het gratis inloop spreekuur bij My Medical Centre

Het inloopspreekuur bestaan uit een gesprek (10 minuten) waarin samen met uw therapeut een afweging wordt gemaakt of fysio- en/of manuele therapie kan helpen bij uw klachten. In sommige gevallen kunnen overige (para) medici u bijvoorbeeld beter helpen bij uw klachten.

Wilt u gebruik maken van het gratis inloop spreekuur bij My Medical Centre, laat dan uw gegevens achter in onderstaand contactformulier!

Gratis Inloopspreekuur