Echografie Nieuwegein en Utrecht

Echografie, een van de middelen waarmee onze therapeuten kijken in welke mate pezen, spieren, banden en slijmbeurzen betrokken zijn bij een klacht. Onze praktijk biedt fysiotherapie met echografie aan. Naast het normale fysiotherapeutische onderzoek kan echografie ingezet worden als extra hulpmiddel. Zo kunnen twijfels worden weggenomen en vermoedens kunnen worden bevestigd.

Wat is echografie

Bij een echografie wordt er gekeken naar pezen, spieren, banden en slijmbeurzen en in welke mate deze betrokken zijn bij een klacht. Bij bijvoorbeeld een spierscheurtje kan er in kaart worden gebracht waar deze precies zit en hoe groot de scheur is. Door deze extra informatie kan de fysiotherapeut een nog passender behandelplan opstellen. Als gevolg hiervan zal het herstelproces zo spoedig mogelijk verlopen.

Echografie Nieuwegein & Utrecht

Hoe werkt echografie

De fysio gaat bij het maken van een echografie met een echokop over het aangedane lichaamsdeel heen. Daarbij wordt gebruik gemaakt van een gel die voorafgaand van de echo op de echokop wordt gesmeerd. Hierdoor worden de geluidsgolven beter geleid. De beelden van de echografie verschijnen op een beeldscherm waar het onderzochte gebied in zwart/wit weer wordt gegeven. Het maken van een echografie is niet pijnlijk en duurt maximaal 30 minuten. Na het maken van de echografie zal de fysiotherapeut samen met u de uitslag bespreken en vervolgens een passend behandelplan hieraan koppelen.

Bij welke klachten kan een echografie ingezet worden

  • Spierklachten
  • Peesklachten (bijvoorbeeld verkalking of een scheur)
  • Slijmbeursontsteking
  • Klachten van een gewrichtskapsel (bijvoorbeeld een scheur)
  • Klachten aan ligamenten (bijvoorbeeld een scheur)
  • Onderzoek naar cystes


Echografie kosten

Er worden geen extra kosten in rekening gebracht bij het maken van een echografie. Dit wordt gezien als aanvullend onderzoek naast het normale fysiotherapeutische onderzoek.

Contact

Bent u benieuwd of wij u kunnen helpen met echografie, of heeft u vragen hierover? Neem dan gerust contact met ons op via ons mailadres fysiotherapie@mymedicalcentre.nl, onze praktijktelefoon op 030-6040665 of via onze My Medical-Whatsapp op 06-24846020.

Meld u aan voor het gratis inloop spreekuur bij My Medical Centre

Het inloopspreekuur bestaan uit een gesprek (10 minuten) waarin samen met uw therapeut een afweging wordt gemaakt of fysio- en/of manuele therapie kan helpen bij uw klachten. In sommige gevallen kunnen overige (para) medici u bijvoorbeeld beter helpen bij uw klachten.

Wilt u gebruik maken van het gratis inloop spreekuur bij My Medical Centre, laat dan uw gegevens achter in onderstaand contactformulier!

Gratis Inloopspreekuur