Manuele therapie Nieuwegein en Utrecht

Manuele therapie, herstellen onder begeleiding van fysiotherapeuten gespecialiseerd in het gebied van gewrichtsgerelateerde klachten. Een algemeen fysiotherapeut heeft kennis van het gehele bewegingsapparaat en kan met verschillende technieken uw klacht aanpakken. Bij manuele therapie komt er op het gebied van kennis nog een schepje bovenop. Manuele therapie is een specialisatie in de fysiotherapie. Een manueel therapeut is een gespecialiseerde fysiotherapeut in het gebied van gewrichtsgerelateerde klachten in de wervelkolom, armen en benen.

Klachten waarmee onze manueel therapeuten veelal werken, zijn bijvoorbeeld:

  • Hoofd- en nekpijn (vaak in combinatie met een stijve bovenrug);
  • Nekpijn (met of zonder uitstraling in de bovenrug, schouder of arm);
  • Klachten in de bovenrug (met of zonder rib- en/of borstpijn);
  • Heupklachten;
  • Lage rugklachten (met of zonder uitstraling naar het been);
  • Duizeligheid die wordt veroorzaakt door het draaien van de nek;
  • Kaakklachten (soms in combinatie met nekklachten);
  • Schouderklachten (soms in combinatie met nekklachten);
  • Pijn en stijfheid in de schouder;
  • Elleboog- en polsklachten (bijvoorbeeld tenniselleboog).
Manuele Therapie Nieuwegein en Utrecht

Naast de normale fysiotherapie opleiding heeft een manueel therapeut nog een driejarige Master of Science manuele therapie gedaan. Onze manueel therapeuten hebben hun studie manuele therapie gevolgd aan de Somt University in Amersfoort. De expertise van een manueel therapeut ligt in een uitgebreid onderzoek naar hoe de gewrichten functioneren. Indien er een afwijking gevonden wordt die resulteert in klachten, kunnen deze middels manuele technieken beïnvloed worden. Het einddoel van de manueel therapeut is altijd om in samenspraak met de patiënt tot een behandeltraject te komen die resulteert in pijnvrij kunnen bewegen.

Heeft u vragen of bent u benieuwd of manuele therapie uw klachten kan verhelpen? Neem dan gerust contact met ons op via het email adres fysiotherapie@mymedicalcentre.nl, onze praktijktelefoon 030-6040665 of via onze My Medical Whatsapp 06-24846020

Wij gaan graag samen met u een voorspoedig herstel tegemoet.

Meld u aan voor het gratis inloop spreekuur bij My Medical Centre

Het inloopspreekuur bestaan uit een gesprek (10 minuten) waarin samen met uw therapeut een afweging wordt gemaakt of fysio- en/of manuele therapie kan helpen bij uw klachten. In sommige gevallen kunnen overige (para) medici u bijvoorbeeld beter helpen bij uw klachten.

Wilt u gebruik maken van het gratis inloop spreekuur bij My Medical Centre, laat dan uw gegevens achter in onderstaand contactformulier!

Gratis Inloopspreekuur