Dry needling Nieuwegein en Utrecht

Dry Needling, een behandelmethode die onze fysiotherapeuten gebruiken tijdens het behandelen van spiergerelateerde klachten. 

Wat is dry needle therapie?

Die vraag krijgen wij in de praktijk regelmatig. Bij dry needle therapie wordt er door middel van het aanbrengen van een naald in de spier ontspanning gecreëerd. Als u regelmatig last heeft van pijnlijke of stijve spieren dan kan een dry needle behandeling u helpen bij deze klachten. Ook bij verkorte spieren of spieren die na een trauma/operatie niet volledig herstellen en hard aan blijven voelen kan dry needle therapie voor verlichting zorgen.

Dry needle therapie is wetenschappelijk aangetoond te werken als effectieve behandelmethode voor spiergerelateerde klachten.

Dry Needling Therapie Nieuwegein & Utrecht

Dry needle therapie is geen acupunctuur

Vaak wordt dry needle therapie door elkaar gehaald met acupunctuur. Bij een dry needle behandeling wordt er door middel van een naald ontspanning gecreëerd van de betreffende spier. Bij acupunctuur worden naalden geplaatst in energiebanen om daar blokkades op te heffen. Aangezien er geen onderzoek gedaan is naar acupunctuur noemt men het een alternatieve geneeswijze. Echter, het is wetenschappelijk aangetoond dat dry needle therapie resulteert in afname van spierspanning.

Hoe voelt een dry needle behandeling

Bij de gedachte van het aanbrengen van een naald denkt men meestal dat dit pijnlijk is. Desalniettemin wordt het aanprikken vaak niet gevoeld en ontstaat er pas een pijnsensatie wanneer de naald de spierknoop bereikt. Deze sensatie ontstaat omdat de spier reageert op het aanprikken en zich kort even aanspant. Wij spreken dan van een twitch.

Wat is het effect van dry needle therapie

Na de dry needle behandeling zult u merken dat de spier meteen wat losser aanvoelt en dat bewegingen makkelijker en soepeler verlopen. De aangeprikte spier(en) voelen vaak wat beurs aan. Dit beurse blauwe plekken gevoel blijft meestal twee dagen aanhouden. Dit is normaal en hoort er allemaal bij en zal helemaal wegtrekken. Naast het aanprikken van de aangedane spier(en) krijg u van de fysiotherapeut vaak oefeningen mee om de klacht verder mee te verhelpen in hoeverre dit mogelijk is.

Contact

Bent u benieuwd of wij u kunnen helpen met dry needle therapie, of heeft u vragen hierover? Neem dan gerust contact met ons op via ons mailadres fysiotherapie@mymedicalcentre.nl, onze praktijktelefoon op 030-6040665 of via onze My Medical-Whatsapp op 06-24846020.

Meld u aan voor het gratis inloop spreekuur bij My Medical Centre

Het inloopspreekuur bestaan uit een gesprek (10 minuten) waarin samen met uw therapeut een afweging wordt gemaakt of fysio- en/of manuele therapie kan helpen bij uw klachten. In sommige gevallen kunnen overige (para) medici u bijvoorbeeld beter helpen bij uw klachten.

Wilt u gebruik maken van het gratis inloop spreekuur bij My Medical Centre, laat dan uw gegevens achter in onderstaand contactformulier!

Gratis Inloopspreekuur